divendres, 30 d’octubre del 2009

INICI

Amb aquesta assignatura espero aprendre coses noves sobre les relacions entre les diferents cultures,… ja que la interculturalitat és un tema molt actual. A les escoles, com també a la societat en general, cada vegada hi ha més persones d’altres cultures. En quan a les escoles, no parlo tant sols dels alumnes i els seus pares i mares sinó també de mestres i altres professionals que treballen als centres.

La convivència entre diferents cultures és molt enriquidora, però cal saber “treure’n el suc” per a que això sigui realment així. La convivència entre diferents cultures també pot comportar conflictes si no sabem entendre als altres, posar-nos al seu lloc i acceptar les diferències, entre d’altres coses.


Per abordar la interculturalitat en contextos educatius són necessaris una sèrie de continguts i competències d’entre les quals podem destacar: coneixement dels fonaments antopològics i social que permeten interpretar la qüestió intercultural, saber distingir les peculiaritats que planteja el contacte entre les cultures en àmbits educatius, saber intervenir i donar pautes per al tractament de la interculturalitat en l’àmbit educatiu,…


Espero que “el blog” ens serveixi per estar en contacte amb els companys de l’aula, saber la seva opinió respecte l’assignatura, llegir els seus comentaris de cada un dels apartats de les diferents instruccions i alhora aprendre a utilitzar una nova eina, per a posar-la en pràctica com a mitjà de treball personal i professional en contextos educatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada